Woning kopen van Woonforte

Mogelijkheid tot koop van een woning van Woonforte
Woningcorporatie Woonforte biedt eigen huurders de mogelijkheid om een huurwoning te kopen in Alphen aan den Rijn. Ook huurders van Habeko wonen komen hiervoor in aanmerking.

Verkoop woningen door Woonforte
Woonforte gaat de komende jaren een aantal woningen verkopen. Dit zijn appartementen in straten waar al eerder veel woningen verkocht zijn. Woonforte hanteert een vaste verkoopprijs, overbieden is dus niet mogelijk. Huurders van Woonforte krijgen als eerste de kans om deze woningen te kopen, daarna de huurders van Habeko wonen. In deze markt met veel vraag naar koopwoningen is dit een unieke kans om een woning te kopen.

De spelregels:

 1. Momenteel huurt u een huurwoning van Habeko wonen.
 2. U heeft geen huurcontract voor een tijdelijke woning, anti-kraak, of een bijzondere woonvorm.
 3. In de woning die u gaat kopen gaat u zelf wonen. De huidige huurwoning zegt u op.
 4. Bij de bezichtiging van de koopwoning bent u zelf aanwezig.
 5. Als u een huurwoning van Woonforte koopt, gaat u akkoord met een zelfbewoningsplicht. Dit betekent dat u alleen de woning mag kopen als u er zelf blijft wonen of bewoning door een eerstegraads familielid van de koper. Bij doorverkoop is de verkoper verplicht om de zelfbewonersplicht op te leggen aan een opvolgende koper (kettingbeding). Dit is een oneindig kettingbeding.
 6. Als u een huurwoning van Woonforte koopt, geldt een anti-speculatiebeding voor een periode van drie jaar. Dat betekent dat het verplicht is dat u er de eerste drie jaar (zelf) woont en niet mag doorverkopen. Na de drie jaar na aankoop van Woonforte vervalt het anti-speculatiebeding voor de aangekochte woning.
 7. De toewijzing van de woningen is bepaald door Woonforte en de volgorde is als volgt:
  Huurders van Woonforte die een huurwoning leeg achterlaten uit een verkoopcomplex.
  Huurders van Woonforte die een eengezinshuurwoning van Woonforte leeg achterlaten.
  Huurders van Woonforte die een huurappartement van Woonforte leeg achterlaten.
  Huurders van Habeko wonen die een eengezinshuurwoning van Habeko wonen achterlaten
  Huurders van Habeko wonen die een huurappartement van Habeko wonen achterlaten.

  Bij meerdere kandidaten in 1 categorie telt de langste woonduur in de huurwoning die wordt achtergelaten.
 8. Woonforte behoudt altijd het recht om de woning te gunnen aan de meest geschikte kandidaat.

Wilt u weten om welke woningen het gaat? Kijk dan op https://www.woonforte.nl/direct-te-koop voor het huidige aanbod. Zij bieden telkens nieuwe woningen aan. De aangegeven korting geldt alleen voor huurders van Woonforte. De verkoop vindt plaats via de verkoopmakelaars.

Interesse
Heeft u interesse? Mail dit dan naar infohabekowonennl. Graag vermelden dat het om de verkoopwoningen van Woonforte gaat. Vermeld ook uw naam, adres en telefoonnummer.  
Wilt u uw interesse telefonisch doorgeven of heeft u vragen? Belt u ons dan op werkdagen tussen 8.00 en 12.00 uur. Ons telefoonnummer is 0172-583111. Na controle van de gegevens, geven wij deze door aan de makelaar.