15 nieuwe huurwoningen in de Groenendijk - Hazerswoude-Rijndijk

Op het voormalige terrein van Avery Denisson, tegenover de wijk Groenestein, bouwt Habeko wonen 15 eengezinswoningen. Dit doen we samen met VOF Rijndijk 68, een samenwerking tussen Wilma Wonen en Heembouw Wonen.
De verwachting is dat de bouw start in september 2022. Het uitgangspunt is dat we de woningen in het begin van het 3e kwartaal 2023 verhuren.

Wonen in Nieuw Rein
De woningen komen in de nieuwbouwwijk Nieuw Rein. Een woonwijk met veel groen en water. Een deel van de woningen van Habeko wonen ligt aan de Rijndijk. Het andere deel grenst aan een brede groenstrook die uitkomt bij het water van de Oude Rijn.

De woning
Door de breedte van de binnenkant van de woning (beukmaat) is het een smalle eengezinswoning met een woonoppervlakte van 90m2. De woning heeft drie slaapkamers. Het zijn energiezuinige woningen. Parkeren doe je op het binnenterrein of in de straat.
Een mooie kans voor vooral jonge starters met een gezinswens.

Verhuur
Ongeveer drie maanden voordat de woningen klaar zijn, starten we de verhuur van de woningen.
Om voor een huurwoning in aanmerking te komen, is een inschrijving bij Huren in Holland Rijnland verplicht. Hoe langer je ingeschreven staat, hoe meer kans je hebt op een woning.
Met het Dorpsoverleg Groenendijk is afgesproken dat er een voorrangsregeling komt voor de startende jongeren uit Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn. Door lokaal maatwerk stimuleren wij het blijven wonen in onze dorpen.

Deel deze pagina