Wat doet Habeko de komende jaren aan verduurzaming

De komende jaren gaan we flink tempo maken met het verduurzamen. Onze ambitie is dat in 2050 al onze woningen energieneutraal zijn. We gaan aan de slag om 70 tot 110 woningen per jaar aan te pakken. Zoals al aangegeven beginnen we met de woningen die het laagste energielabel hebben en werken zo door tot aan woningen met energielabel A. Wilt u weten welk energielabel uw woning heeft? Kijk dan op: Energielabel woningen | Milieu Centraal. Hier kunt u door uw postcode en huisnummer in te voeren direct zien wat het energielabel is.
De maatregelen die we nemen verschillen per complex.

Sloop of verduurzamen?
Doordat wij woningen met slechte labels voorrang geven bij de verduurzamingsmaatregelen is het wel belangrijk dat wij kijken naar de toekomst. Kunnen de woningen nog meer dan 30 jaar mee? Is het antwoord ja, dan komt de woning in aanmerking voor verduurzaming.

Nieuwbouw
Habeko wonen bouwt nieuwbouwwoningen standaard volgens de huidige bouwnormen. Dit betekent energiezuinig en comfortabel. Wij kijken daarbij ook altijd of energieneutrale of anders gezegd nul-op-de-meter (NOM) woningen haalbaar zijn.