Veel gestelde vragen

  • Ons huis is niet goed geïsoleerd. Wanneer komt mijn woning in aanmerking voor isolatie?

    De komende jaren gaan we flink tempo maken met het verduurzamen. Onze ambitie is dat in 2050 al onze woningen energieneutraal zijn. We gaan aan de slag om 70 tot 110 woningen per jaar aan te pakken. We beginnen met de woningen die het laagste energielabel hebben en werken zo door tot aan woningen met energielabel A. Wilt u weten welk energielabel uw woning heeft? Kijk dan op: Energielabel woningen | Milieu Centraal. Hier kunt u door uw postcode en huisnummer in te voeren direct zien wat het energielabel is.
  • Wij hebben nog enkel glas, mag dit isolatieglas worden?

    Aanvragen voor isolatieglas (dubbel glas i.p.v. enkel glas) kunnen bij ons worden ingediend, via reparatieshabekowonennl. Als u een woning hebt met een E.F.G label dan worden bij uw woning tussen 2023 tot en met 2025 duurzaamheidsmaatregelen uitgevoerd. U kunt daarom geen individuele aanvraag voor isolatieglas meer indienen.
  • Onze stookkosten stijgen heel hard, kan Habeko wonen ons helpen de stookkosten lager te krijgen?

    Heeft u onze tips al doorgenomen? Voor nog meer tips over het besparen op uw energieverbruik verwijzen we u graag naar  de website van Milieu Centraal en de site van de rijksoverheid Zetookdeknopom.nl De energiecoaches van huurdersorganisatie SBHw beantwoorden graag uw vragen over het zelf besparen van energie. Wilt u een afspraak met een energiecoach van SBHw maken? Vul dan het contactformulier in via de site van SBHw.