Energie besparen

Inleiding
De energieprijzen zijn ongekend hoog. Een deel van onze huurders heeft steeds meer moeite om de energierekening te betalen. Wat doet Habeko wonen om huurders hierbij te helpen? We denken graag in duurzame oplossingen zoals isolatie en het voorkomen van tocht. Zo zorgen we ervoor dat onze woningen minder energie nodig hebben en de warmte beter vasthouden.

Werkzaamheden
Habeko wonen wil dat zoveel mogelijk bewoners voordeel hebben van de stappen die we zetten om de woningen te verduurzamen.

De eerste stap is het isoleren van de woningen. Dit levert namelijk direct resultaat op en is altijd een goede maatregel wat er verder ook gebeurt. We pakken als eerste de woningen aan met de slechtste energielabels. Zo verduurzamen we snel de woningen die dit het hardst nodig hebben door het isoleren van gevels, daken, ramen en vloeren.
Stap 2 is dat we vanaf volgend jaar starten met proefprojecten voor de installatie van hybride warmtepompen in woningen.

Wanneer is mijn woning aan de beurt? Klik hier

Kosten
Bij ons staat voorop dat de huren betaalbaar blijven. De woonlasten, waar Habeko wonen invloed op heeft, proberen we ook zo laag mogelijk houden. Voor de isolatie van de woning vragen wij geen vergoeding. Voor  de plaatsing van duurzame installaties vragen we wel een vergoeding. Ook voor het onderhoud van de zonnepanelen vragen we een kleine bijdrage. We helpen onze huurders graag met tips bij het zelf besparen van energieverbruik in de woning. Dit kan namelijk een flinke kostenbesparing opleveren.

Kantoor Habeko wonen ook energiezuinig
Habeko wonen draagt ook haar steentje bij. Bij de verbouwing van het kantoor is gebruik gemaakt van duurzame oplossingen en al eerder is het dak vol gelegd met zonnepanelen. Al onze bedrijfsauto’s zijn elektrisch.