Inschrijven bij Huren in Holland Rijnland heeft altijd zin!

Publicatiedatum: 13-01-2022

 

De druk op de sociale woningmarkt neemt toe. Onze oproep is dan ook: schrijf je tijdig in als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland. Dat kan al vanaf 18 jaar!
“Hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer keuze je hebt in vrijkomende woningen. De kans dat je een huis vindt dat helemaal past bij je wensen wordt daarmee ook groter,” zegt verhuurmakelaar Sandra van Prooijen. “Dit geldt voor doorstromers, maar nog meer voor jongeren die op zoek gaan naar hun eerste huurwoning.”
Het gemiddeld aantal jaren dat mensen zijn ingeschreven bij Huren in Holland Rijnland is zesenhalf. De gemiddelde tijd waarin een actief woningzoekende een woning vindt (zoektijd) is al ruim twee jaar.
“Bij Habeko komen woningzoekenden met minder dan een jaar inschrijftijd niet aan bod. Dat is voor mensen die op korte termijn een woning nodig hebben erg lastig. Het loont dus om je tijdig in te schrijven, ook al ben je nog niet actief op zoek naar een sociale huurwoning. Elk jaar inschrijftijd is er weer eentje meer.” Inschrijven kan al vanaf 18 jaar en kost € 7,50 per jaar.

Woningen voor jongeren
Sandra: “Het is bekend dat veel jongeren graag in Hazerswoude-Dorp, -Rijndijk, Benthuizen of Koudekerk aan den Rijn willen blijven wonen. Helaas is het aandeel passende huurwoningen voor jongeren in ons woningbestand klein. De zoektijd loopt al snel op tot een aantal jaar. Met lokaal maatwerk kunnen wij hun kansen wel vergroten. Speciaal voor woningzoekenden tot 23 jaar hebben we een aantal complexen aangewezen in de vier kernen. Jongeren krijgen een tijdelijk huurcontract voor vijf jaar én behouden hun inschrijving bij Huren in Holland Rijnland. Daardoor wordt hun kans op het vinden van een volgende woning ook een stuk groter.” Wie niet per se in de gemeente Alphen aan den Rijn wil blijven wonen, kan ook in de dertien andere gemeenten zoeken naar een huis of appartement.

Kijk voor meer informatie op www.hureninhollandrijnland.nl

 

 

Deel deze pagina