Habeko bouwt op bijzondere locaties in Benthuizen en Hazerswoude-Rijndijk

Publicatiedatum: 26-08-2022

Habeko wonen is altijd op zoek naar geschikte locaties voor nieuwbouw. Op 25 augustus ondertekenden wethouder Van As van de gemeente Alphen aan den Rijn en Martin Bogerd, directeur-bestuurder van Habeko wonen, de overeenkomsten voor twee bijzondere projecten in Benthuizen en Hazerswoude-Rijndijk.

Plan voor locatie Arnoldus van Os

In Benthuizen start binnenkort de bouw van de brede school: het nieuwe onderkomen voor de openbare basisschool Arnoldus van Os en de School met de Bijbel. De oplevering is waarschijnlijk in het vierde kwartaal van 2023. Het oude pand van de openbare school wordt na de verhuizing gesloopt. Wij willen hier ongeveer 15 appartementen bouwen voor starters en senioren. Eind 2024 of in het eerste kwartaal van 2025 krijgen de huurders dan de sleutels.
De gemeente is verantwoordelijk voor de inrichting van de openbare ruimte. Er liggen plannen klaar voor een grote vijver op deze plek. Het is denkbaar dat wij de appartementen rondom deze vijver bouwen, maar er ligt nog niets vast. Eerst starten we het participatietraject met de omwonenden. Habeko heeft ook belangstelling voor het pand van de School met de Bijbel en blijft hierover in gesprek met de gemeente.

Karakter van Het Anker behouden

Habeko wil het voormalig dorpshuis Het Anker aan de Chopinlaan in Hazerswoude-Rijndijk overnemen van de gemeente. Zij wil in en om het gebouw ongeveer 50 appartementen bouwen. De appartementen bieden volop kansen voor woningzoekenden uit Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn. Voorop staat dat we het pand zelf willen behouden. We doen nog volop onderzoek naar hoe we dat gaan doen. Het gebouw staat nu al twee jaar leeg, dus we moeten echt stappen gaan maken. In oktober starten we het participatietraject met de buurt. Het architectenbureau dat het oorspronkelijke ontwerp van Het Anker maakte, is hier ook bij betrokken.

Deel deze pagina