Bentwijck, Benthuizen

Wat eerst een leeg weiland was, wordt nu een hele nieuwe wijk. Benthuizen wordt met de ontwikkeling van Bentwijck ongeveer 200 nieuwe woningen rijker. Naast de vrije sector koopwoningen komen er 54 sociale huurwoningen. Habeko wonen realiseert er hier 18 van, GB Vastgoed de overige 36.  

De nieuwe wijk is ruim van opzet en ontmoeten staat centraal. Het binnengebied van Bentwijck krijgt een wijkhart waar de Brede School met verschillende scholen en kinderopvang samen komen. Hierdoor wordt deze plek bijna vanzelf dé ontmoetingsplek voor kinderen en volwassenen. Het groene wijkhart is autovrij en stimuleert fietsen en wandelen, tegelijkertijd biedt het ook alle ruimte voor ontmoetingen en spelen.

Een dorps karakter
Bentwijck wordt een plek met een dorpse uitstraling, geschikt voor doelgroepen van verschillende leeftijden die willen doorstromen op de woningmarkt. Er komen ruime eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en levensloopbestendige woningen met het gehele woonprogramma op de begane grond. Door de variatie in woningtypes is het voor de toekomstige bewoners mogelijk om de volgende stap binnen de wooncarrière te maken.

De bouw van de 18 huurwoningen van Habeko wonen start in het 2e kwartaal van 2024
De woningen hebben een korte bouwtijd. Na de nodige voorbereidingen start de bouw naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024. De oplevering verwachten we al in het derde kwartaal van 2024. Wij zijn blij met dit project. Dit zorgt ook in Benthuizen voor de hoognodige doorstroming.

 

Impressie
Impressie (PDF)