Bentwijck, Benthuizen

Wat nu nog een leeg weiland is, wordt straks een hele nieuwe wijk. Benthuizen wordt met de ontwikkeling van Bentwijck ongeveer 200 nieuwe woningen rijker. Naast de vrije sector koopwoningen komen er 54 sociale huurwoningen. Habeko wonen realiseert er hier 18 van, GB Vastgoed de overige 36.  

De nieuwe wijk is ruim van opzet en ontmoeten staat centraal. Het binnengebied van Bentwijck krijgt een wijkhart waar de Brede School met verschillende scholen en kinderopvang samen komen. Hierdoor wordt deze plek bijna vanzelf dé ontmoetingsplek voor kinderen en volwassenen. Het groene wijkhart is autovrij en stimuleert fietsen en wandelen, tegelijkertijd biedt het ook alle ruimte voor ontmoetingen en spelen.

Een dorps karakter
Bentwijck wordt een plek met een dorpse uitstraling, geschikt voor doelgroepen van verschillende leeftijden die willen doorstromen op de woningmarkt. Er komen ruime eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en levensloopbestendige woningen met het gehele woonprogramma op de begane grond. Door de variatie in woningtypes is het voor de toekomstige bewoners mogelijk om de volgende stap binnen de wooncarrière te maken.

Brede School
In het wijkhart van Bentwijck wordt ook een nieuwe Brede School gerealiseerd. In de Brede School komen twee basisscholen samen, namelijk de School met de Bijbel, de OBS Arnoldus Van Os School en Junis Kinderopvang. Aangrenzend aan de Brede School komt een speciaal ontworpen Kiss en Ride Zone. Vooruitlopend op de bouw van de woningen wordt met de bouw van de school in 2023 gestart. De planning is om deze nieuwe school één jaar later in gebruik te nemen.

Deel deze pagina