Energie en zonnepanelen

Energie besparen

In een goed geïsoleerde energiezuinige woning, is het prettig wonen. Daarom investeert De Corporatie in het energiezuinig maken van haar woningen. Dit doen we onder meer door het isoleren  van daken, vloeren, muren en ramen. Ook installeren we energiezuinige combiketels en plaatsen we zonnepanelen. Doel is om alle woningen naar een groen en dus goed energielabel te brengen. De maatregelen die De Corporatie uitvoert zijn per woning of buurt verschillend. 

Zonne-energie

Overdag is er altijd zonlicht, ook op bewolkte dagen. Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit. De opgewekte stroom kunt u direct zelf gebruiken. Als het donker is, wekt u geen stroom op, maar verbruikt u dit vaak wel (voor bijvoorbeeld verlichting of tv). Die stroom neemt u dan van uw energieleverancier af, gewoon zoals u gewend bent. Produceert u met de zonnepanelen meer stroom dan u op een bepaald moment verbruikt, dan levert u die extra energie terug aan de energieleverancier. U merkt hier niets van, behalve in uw portemonnee aan het einde van het jaar.

Zonne-energie is gratis energie. Dat betekent dat u uw steentje bijdraagt aan een beter milieu. Maar, er zijn nog meer voordelen:

  • uw verbruikskosten voor elektra dalen
  • u heeft minder last van stijgende energieprijzen én
  • u betaalt minder energiebelasting


Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden