Start bouw seniorenwoningen Herman Heijermansstraat Hazerswoude-Rijndijk

Begin februari 2021 zijn we gestart met de bouw van zes seniorenwoningen op het terrein van het voormalige zwembad in Hazerswoude-Rijndijk. Een ideale locatie vlakbij winkels en andere voorzieningen. De nieuwe huurders krijgen naar verwachting deze zomer de sleutels overhandigd.

Start verhuur
De woningen zijn in juli-augustus klaar. De verhuur van de woningen vindt dit voorjaar al plaats. Het biedt kansen voor senioren die graag kleiner willen wonen. Er komen dan ook weer woningen vrij voor andere woningzoekenden, zoals gezinnen en starters. Wij kondigen de start van de verhuur aan in de Groene Hart Koerier. U geeft dan uw interesse in de woning aan via   www.hureninhollandrijnland.nl

Meer over de verhuur van de woningen
- Huurders van Habeko woning die nu in een eengezinswoning wonen, krijgen voorrang.
- Ingeschreven zijn als woningenzoekende bij Huren in Holland is verplicht.      
  www.hureninhollandrijnland.nl
- De huurprijs is rond € 630,- per maand.

Indeling van de woningen, levensloopbestendig te maken
De seniorenwoningen krijgen een tuin en een zeer ruime begane grond. Op de verdieping komen twee slaapkamers en een badkamer. De woningen zijn eenvoudig levensloopbestendig te maken. Het is bijvoorbeeld mogelijk een traplift te plaatsen. Ook is de begane grond ruim genoeg om er een extra slaapkamer en douche te realiseren.

Tekeningen en plattegronden

Energieneutraal
Voor Habeko wonen is een aantal zaken belangrijk: betaalbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid.
We willen onze huurders betaalbare, comfortabele en duurzame woningen aanbieden.
Betaalbaarheid is voor ons een acceptabele huurprijs en lage energiekosten. Daarom worden dit ook Nul-op-de-meterwoningen, dus energieneutraal. Goed geïsoleerde huizen, zonder gasaansluiting. U kookt bijvoorbeeld elektrisch.
De woningen hebben zonnepanelen die energie opwekken. Een warmtepomp verwarmt de woning en het water. En er is een warmteterugwinningssysteem. De toekomstige bewoners krijgen uitgebreide voorlichting over hoe om te gaan met deze voorzieningen in huis.

Wat is een Nul-op-de-meter-woning?
Een NOM-woning is een woning die net zo veel energie opwekt als de woning verbruikt, bij een gemiddeld verbruik. Dat betekent dat de energiemeter in de woning aan het einde van het kalenderjaar per saldo op nul kan staan. Er wordt dan dus niet meer energie verbruikt, dan er wordt opgewekt. Hierdoor is de energierekening laag. Huurders betalen een energieprestatievergoeding (EPV) aan Habeko. Dit om de extra investering die nodig is om een NOM-woning betaalbaar te maken.

Waarom heet het NOM?
Een gemiddeld huishouden heeft genoeg aan de energie die het huis opwekt. Als dit zo is, staat uw meter na een jaar gemiddeld verbruik (weer) op nul. De werkelijke stand van de meter hangt af van de weersomstandigheden en uw eigen energieverbruik. Houden u en uw eventuele huisgenoten van lang en veel douchen, heeft u veel apparatuur aan en zet u de temperatuur graag een graadje hoger, dan zal de woning meer verbruiken. Dat is niet erg, maar dan zal de meter niet meer op nul staan.

Wat is een energieprestatievergoeding (EPV)?
De EPV betaalt u aan ons vanwege de extra kosten die we maken om uw huis zo energiezuinig mogelijk te maken. Daarvoor krijgt u van ons een energiebundel die u maandelijks kunt gebruiken. Heeft u meer energie nodig dan binnen uw bundel valt? Dan betaalt u bij. U hoeft niet bang te zijn dat u geen stroom of warm tapwater meer heeft als uw bundel op is.

Deel deze pagina