Habeko wonen verduurzaamt 48 woningen in Hazerswoude-Dorp naar Nul-op-de-meter

In januari 2021 is gestart met het verduurzamen van 48 woningen aan de Pieter Brueghelstraat en de Jan van Goijenstraat in Hazerswoude-Dorp. Het eindresultaat is een comfortabele, gasloze woning. Binnen vier maanden zijn alle werkzaamheden afgerond.

Betaalbaar en comfortabel
Wij willen onze huurders betaalbare, comfortabele en duurzame woningen aanbieden. Betaalbaarheid is voor ons een acceptabele huurprijs en lage energiekosten. Daarom verduurzamen wij deze eengezinswoningen naar nul-op-de-meter.

Naar nul-op-de-meter (NOM)
De renovatie naar NOM maakt bestaande woningen energieneutraal en gasloos. De woningen worden volledig elektrisch door het plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp en een warmte-terugwininstallatie. Daarnaast worden de daken, gevels en kruipruimtes geïsoleerd en worden de woningen voorzien van nieuwe kunststof kozijnen met triple glas. De installaties zorgen ervoor dat over een heel jaar de woning net zoveel energie opwekt als een huishouden gemiddeld verbruikt. Hierbij worden bij een gelijkblijvend gebruik gelijkblijvende woonlasten gegarandeerd aan de bewoners. De bewoners krijgen door de renovatie naar NOM een comfortabele woning. Ze krijgen uitgebreide voorlichting over hoe om te gaan met deze voorzieningen in huis.

Proef- en rustwoning
Pieter Brueghelstraat 58 is een leegstaande woning. Deze woning wordt gebruikt als proefwoning. De betrokken bewoners zien hier welke werkzaamheden er straks ook in hun woning uitgevoerd worden.
Zo’n grote renovatie in en aan je woning geeft onrust. Daarom is er ook een woning voor de bewoners beschikbaar waar zij zich even terug kunnen trekken.

BAM wonen
Habeko heeft BAM wonen gevraagd deze verduurzaming te realiseren. Het bedrijf heeft inmiddels ruime ervaring met het verduurzamen. In samenspraak met Habeko verzorgen zij ook de communicatie richting bewoners. Zo weten zij precies wat en wanneer plaatsvindt.

Deel deze pagina