Koudekerk aan den Rijn

Koudekerk aan den Rijn is een dorp in het Groene Hart met een echte dorpse sfeer. Het heeft een oude geschiedenis die teruggaat tot in de 12e eeuw. Tot 1991 was het een zelfstandige gemeente en inmiddels is het één van de kernen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Het ligt aan de Oude Rijn tussen Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. Aan de overkant van de Oude Rijn ligt Hazerswoude-Rijndijk. Het dorp telt ongeveer 4200 inwoners en telt bijna 1800 huishoudens.

Habeko wonen is de woningcorporatie in dit dorp

Bijna een derde van de huishoudens woont in een woning van Habeko wonen. Habeko wonen heeft nu 530 woningen, waarvan tweederde eengezinswoningen.

Bereikbaarheid

Koudekerk aan den Rijn is met de auto bereikbaar via de autoweg N11, afslag Hazerswoude-Rijndijk. Er is een brug over de Oude Rijn van Hazerswoude-Rijndijk naar Koudekerk aan den Rijn. De bus 169 die van Leiden naar Alphen aan den Rijn gaat stopt in het dorp. Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van het ruimere aanbod aan openbaar vervoer in het aan de overkant van Oude Rijn gelegen Hazerswoude-Rijndijk.

Voorzieningen

Koudekerk aan den Rijn heeft een klein winkelcentrum met daarin een supermarkt en enkele andere winkels voor dagelijks voorzieningen. Er zijn 2 basisscholen in Koudekerk aan den Rijn. Het dorp kent een actief verenigingsleven. Het openlucht zwembad draait ook op de inzet van vrijwilligers.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden