Hazerswoude-Rijndijk

Hazerswoude-Rijndijk ligt langs de Oude Rijn en is een dorp in de gemeente Alphen aan den Rijn. Het heeft ongeveer 5400 inwoners die leven in 2300 huishoudens. Hazerswoude-Rijndijk ligt tussen Alphen aan den Rijn en Leiden en bestaat uit de Rijndijk zelf en iets verder aan de Oude Rijn gelegen buurtschap Groenendijk. Aan de andere kant van de Oude Rijn ligt Koudekerk aan den Rijn.

Habeko wonen is de woningcorporatie in dit dorp

Bijna een kwart van de huishoudens woont in een woning van Habeko wonen. Habeko wonen heeft nu 500 woningen, waarvan meer dan tweederde eengezinswoningen. Door de bouw van het nieuwbouwcomplex Rijnveste, zijn er dit jaar 30 levensloopbestendige appartementen toegevoegd.

Goed bereikbaar

Hazerswoude-Rijndijk is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer. De N11 geeft een directe verbinding naar Alphen aan de Rijn en Leiden en sluit aan op de A4 en A12. Er zijn busverbindingen naar Leiden, Alphen aan den Rijn, Gouda, Zoetermeer en Den Haag. In de toekomst kan ook gebruik gemaakt worden van de trein. Het plan van de provincie is om in 2018 station Hazerswoude-Koudekerk te realiseren dat ligt aan de lijn Leiden - Utrecht.

Voorzieningen

Hazerswoude-Rijndijk heeft een klein winkelgebied met daarin twee supermarkten en aantal andere winkels voor dagelijkse boodschappen. In het aan de overkant gelegen Koudekerk aan den Rijn is ook een winkelcentrum en kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van het openlucht zwembad. Er zijn 2 basisscholen aan de Rijndijk. Voor de middelbare school moeten leerlingen naar Hazerswoude-Dorp, Alphen aan den Rijn of Leiden.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden