Hazerswoude-Dorp

Hazerswoude-Dorp is één van de kernen van de gemeente Alphen aan den Rijn. Het dorp ligt in het Groene Hart en heeft een echt dorpse sfeer. Het is ook een oud dorp. De hervormde kerk dateert van 1664. Het dorp heeft ongeveer 5700 inwoners die leven in 2200 huishoudens. Het dorp ligt midden tussen de plaatsen Leiden, Alphen aan den Rijn, Boskoop en Zoetermeer.

Habeko wonen is de woningcorporatie in dit dorp

Bijna een kwart van de huishoudens woont in een woning van Habeko wonen. Wij hebben hier ruim 500 woningen waarvan ruim tweederde eengezinswoningen.

Goed bereikbaar

Hazerswoude-Dorp is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Er zijn busverbindingen naar Leiden, Alphen aan den Rijn, Gouda, Zoetermeer en Den Haag.

Voorzieningen

Hazerswoude-Dorp heeft een klein winkelcentrum met daarin winkels voor alle dagelijke boodschappen. In het winkelcentrum zitten onder andere een supermarkt, drogist, bakker, slager, bloemenwinkel. In het dorp is ook een rijk verenigingsleven. Veel voorzieningen worden draaiend gehouden door vrijwilligers. Zo is er een openlucht zwembad dat draait op vrijwilligers. Er zijn 3 basisscholen en 1 middelbare school in Hazerswoude-Dorp. De middelbare school biedt vmbo, havo en kader. Alleen vmbo-t leerlingen kunnen hier examen doen. Havo leerlingen moeten na drie jaar naar Alphen aan den Rijn en kaderleerlingen na twee jaar.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden