Benthuizen

Benthuizen is een dorp in de gemeente Alphen aan den Rijn ten noord-noordoosten van Zoetermeer. Al in de 13e eeuw komt de naam Benthuyzen voor in documenten. De plaats telt ongeveer 3300 inwoners en 1250 huishoudens. Het dorp kent nog een sterke kerkelijke cultuur.

Habeko wonen is de woningcorporatie in dit dorp

Ruim een vijfde van de huishoudens woont in een woning van Habeko wonen. Habeko wonen heeft nu 260 woningen. Ruim de helft hiervan is eengezinswoningen en daarnaast is er een groot aantal verschillende typen woningen. Habeko wonen werkt op dit moment aan 12 nieuwe appartementen in het project Bentwoudpark.

Bereikbaarheid

Benthuizen is via de N209 goed bereikbaar. Met de bus heeft het verbindingen met Den Haag, Zoetermeer en Alphen aan den Rijn. De bus naar Zoetermeer stopt ook in Hazerswoude-Dorp en Hazerswoude-Rijndijk.

Voorzieningen

Benthuizen heeft een klein winkelcentrum met daarin een supermarkt. Er zijn 2 basisscholen in Benthuizen. Voor het middelbaar onderwijs kunnen leerlingen naar Zoetermeer. Het dorp kent een actief verenigingsleven. Benthuizen grenst aan Zoetermeer, dat uitgebreide voorzieningen kent.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden