Passend toewijzen

Door wijzigingen in de Woningwet zijn er nieuwe regels bij het toewijzen van woningen. Hierdoor veranderen de keuzemogelijkheden van de woningzoekenden.

Passend toewijzen

Passend toewijzen is een onderdeel van de gewijzigde Woningwet. Het betekent dat de woningzoekende een huurwoning krijgt aangeboden waarvan de huurprijs past bij het huishoudinkomen. Met deze maatregel wil de overheid voorkomen dat huishoudens met de laagste inkomens in te dure woningen gaan wonen.

Actief woningzoekenden: kom in actie!

Wilt u de mogelijkheid houden om te reageren op woningadvertenties. Dan bent u verplicht om een bewijs van uw huishoudinkomen toe te voegen aan uw inschrijving bij Huren in Holland Rijnland.nl. U vraagt hiervoor een inkomensverklaring aan bij de Belastingdienst. Dit kan via de website van de Belastingdienst. Bellen kan uiteraard ook, het telefoonnummer van de Belastingdienst is 0800-0543. Staat u samen met uw partner ingeschreven? Dan vraagt u voor beide personen dit formulier aan. Wij vragen nu om de gegevens van 2019. Vanaf juli 2021 vragen wij om de gegevens van 2020. Een inkomensverklaring is geldig van 1 juli tot en met 30 juni. Vraag op tijd uw nieuwe gegevens bij de Belastingdienst aan. Heeft u gereageerd op een woning? Dan hebben wij dit formulier nodig om te kunnen beoordelen of u in aanmerking komt voor de woning. Bij het toewijzen van een woning hebben wij ook uw huishoudsamenstelling nodig. Controleer deze daarom dan ook bij uw inschrijving bij Huren in Holland Rijnland en pas indien nodig uw gegevens aan.

Met een inkomen tot € 50.750,- maakt u kans bij Habeko wonen

Heeft u een te hoog inkomen om recht te hebben op huurtoeslag? En is uw inkomen niet hoger dan € 50.750,-? Ook dan heeft u bij ons nog steeds een kans om een woning te huren. Dit vermelden wij in de advertentie.

Veel reacties per woning? U maakt toch een kans!

Uit de praktijk blijkt dat er veel reacties zijn per woning. Heeft u volgens de informatie van Huren in Holland Rijnland weinig kans op een woning? Trek uw reactie niet terug! Het blijkt dat veel woningzoekenden die reageren, uiteindelijk geen interesse hebben in de woning. U heeft dus meer kans dan u denkt!

Meer informatie

Bent u op zoek naar een woning en wilt u weten wat het passend toewijzen voor u betekent? Kijkt u dan op de website van Huren in Holland Rijnland. Bellen kan natuurlijk ook. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0172-583111.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden