Welke stappen zijn er bij het aanvragen van een woningruil

U dient bij Habeko wonen een officieel verzoek in

  1. Vul beiden het formulier "Verzoek tot medewerking inzake woningruil" duidelijk en volledig in met uw motivatie erbij en lever dit bij ons in. Onvolledig ingevulde formulieren worden niet in behandeling genomen. Is uw ruilpartner geen huurder van Habeko wonen? Dan vraagt uw ruilpartner ook de woningruil aan bij zijn/haar verhuurder.
  2. Gelijktijdig met de inlevering van het aanvraagformulier inzake woningruil levert de toekomstige bewoner de vereiste papieren in op ons kantoor. In het kopje benodigde documenten staat een overzicht hiervan. U hoeft alleen de gevraagde gegevens in te vullen. En te ondertekenen op het aanvraagformulier. Indien vereist, een schriftelijke verklaring van de 'toekomstige' gemeente overleggen dat deze een huisvestingsvergunning gaat verlenen.
  3. Wanneer het een woningruil betreft waarbij een andere verhuurder betrokken is, wordt de huur beƫindigd en nieuwe ingangsdatum van de huur in overleg met de andere verhuurder vastgesteld.
  4. Habeko wonen zal de huidige huurder en kandidaat-huurder op de hoogte stellen van de datum waarop de woningruil kan plaatsvinden.
  5. Wanneer kan de woningruil daadwerkelijk plaatsvinden? Nadat door de huurder en kandidaat-huurder aan zijn of haar verplichtingen is voldaan. Dit geldt voor zowel Habeko wonen als de andere verhuurder.
  6. Na akkoord door de verhuurder(s) zegt u de huur van uw woning schriftelijk op. De huuropzegging wordt als een normale mutatie in behandeling genomen. Alle hiervoor geldende regels worden in acht genomen. Nadat u de huur heeft opgezegd volgt een woninginspectie. De opzichter loopt met u door de woning en noteert op een inspectieformulier in welke staat de woning verkeert.
  7. Wij maken een nieuw huurcontract met aanvullende overeenkomst. Deze worden door de nieuwe huurder ondertekend.