U kunt huurtoeslag krijgen

In Nederland krijgen meer dan 1 miljoen huishoudens huurtoeslag. Huurtoeslag is er niet alleen voor mensen met de allerlaagste inkomens, maar vooral voor mensen die een te hoge huur hebben in verhouding tot hun inkomen.

Kunt u huurtoeslag krijgen?
Dat hangt af van:

  • uw huur
  • uw inkomen en dat van de overige leden van het huishouden
  • uw vermogen
  • de samenstelling van uw huishouden

Wij vertellen u graag meer over de regels. Of we helpen u om een aanvraagformulier huurtoeslag in te vullen. Dit vraagt u aan door te bellen met telefoonnummer 0800 - 0543. Of kijk op: www.toeslagen.nl.

Tip: zorg dat u uw DigiD bij de hand heeft als u het formulier aanvraagt. Deze heeft u nodig. U heeft ook uw burgerservicenummer nodig.

Hoe kunt u huurtoeslag krijgen?
Heeft u recht op huurtoeslag? Dan krijgt u de huurtoeslag zelf op uw rekening van de Belastingdienst. U betaalt ons de totale huurprijs.
Een huurtoeslagtijdvak loopt van 1 januari tot 31 december. Aan het eind van het kalenderjaar krijgt u een eindafrekening.

Wat gebeurt er met uw huurtoeslag ...

... als u verhuist?
Als uw huurovereenkomst stopt heeft u geen recht meer op huurtoeslag voor uw oude woning. Verhuist u naar een andere huurwoning? En heeft u ook daar recht op huurtoeslag? Vraag dan opnieuw huurtoeslag aan.

... als uw partner overlijdt?
En stond de huurtoeslag op zijn of haar naam? Dan stopt de huurtoeslag. U kunt vervolgens een nieuwe aanvraag indienen op uw naam.

... als u overlijdt?
De gemeente geeft uw overlijden door aan de Belastingdienst.